Clicky

Jeugdwerking KSV Rumbeke behaalt 3 Sterren INTERPROVINCIAAL LABEL

Na het behalen van het provinciaal label bij de audit 3 jaar terug ging de jeugdwerking van onze club meteen aan de slag met de opmerkingen die geformuleerd waren in het auditrapport. Dit om de kwaliteit van onze jeugdopleiding verder te verbeteren met als uiteindelijk doel het interprovinciaal label bij de volgende audit. 

Eind vorig jaar werd onze jeugdwerking opnieuw onder de loep genomen door de auditeurs van double pass. Daarna was het nieuwsgierig afwachten naar het resultaat.

Maandag 30/01/2024 kwam dan de verlossing.  Via een mail meldde Voetbal Vlaanderen ons dat KSV Rumbeke het Interprovinciaal label heeft behaald!

Hierdoor vervullen we niet alleen de eerste voorwaarde voor deelname aan het IP voetbal, maar kregen we ook opnieuw een duidelijk beeld van de sterke -en werk punten van onze jeugdopleiding.  Het is de bedoeling van de club om de volgende jaren de opleiding en omkadering verder te verbeteren-en dit niet alleen voor de IP werking-, maar ook voor de regionale werking!

De komende weken zullen de mensen van de jeugdwerking het rapport van de audit analyseren. Op basis van deze analyse zal het beste traject voor onze jeugdwerking voor de nabije en verre toekomst verder uitgestippeld worden.   

Dank aan het bestuur, alle coördinatoren en trainers en alle medewerkers die dit resultaat mee mogelijk maakten.

Hieronder kan uw wat achtergrondinfo lezen.

Voetbal Vlaanderen heeft de ambitie om de kwaliteit van de jeugdopleiding binnen de Vlaamse voetbalclubs te optimaliseren, dit i.s.m. double pass.

Hoe? Door middel van een objectieve evaluatie, adviesverstrekking en een erkend kwaliteitslabel.

Double pass maakt hierbij gebruik van een eigen ontwikkeld, wetenschappelijk onderbouwd en aan de praktijk getoetst model. Dit brengt de kritieke succesfactoren, zowel op sportief als op organisatorisch vlak, van de jeugdopleiding objectief en gestructureerd in kaart.

 Op basis van het behaalde aantal sterren mag je als club aantreden op

  • Gewestelijk niveau : 1 ster
  • Provinciaal niveau : 2 sterren
  • Interprovinciaal niveau : 3 of 4 sterren