Clicky

Lieze Deblauwe beste keepster bij de MU16 tijdens het toernooi van VV Sparta Ursel.

Het einde van het seizoen is aangebroken en zoals elk jaar vinden er talrijke toernooien plaats op verschillende voetbalvelden. De meisjes U16 speelden zondag 26 mei 2024 een toernooi op de velden van VV Sparta Ursel, in de groepsfase met teams zoals KVV Zomergem, SK Eernegem, Jago Sint-Amandsberg en VVE Hansbeke als tegenstanders.

Ze behaalden overwinningen tegen alle vier tegenstanders. Een krappe 1-2 zege werd geboekt tegen Zomergem. Tegen Eernegem was er een overtuigende 2-9 winst, tegen Sint-Amandsberg een solide 0-3 en tegen Hansbeke een indrukwekkende 0-8 overwinning. Echter, in de finale stonden ze tegenover Hotspot Girls, die een klasse apart bleken te zijn, resulterend in een 10-0 nederlaag voor onze KSVR meisjes. "Hotspot Girls, een minivoetbalclub uit Geraardsbergen met speelsters van KV Mechelen, Melsele, Beveren", werd ons verteld door de sympathieke organisator Jurgen.

Wees niet bedroefd, onze Meisjes U16 hebben een prachtige tweede plaats behaald op dit fantastische toernooi. De kers op de taart kwam echter toen de medailles werden uitgereikt en onze doelvrouw, Lieze Deblauwe (15), nog eens een geweldige prijs mocht ontvangen voor "De Beste Keepster bij MU16" op het toernooi van VV Sparta Ursel. Voor Lieze was dit de bekroning van een schitterend seizoen bij KSVR. Het perfecte moment dus om Lieze even in de schijnwerpers te zetten.

Lieze Deblauwe heeft haar eerste seizoen bij KSV Rumbeke achter de rug, daarvoor speelde ze bij KM Torhout en aan het begin van haar voetbalcarrière was ze een half jaar actief bij KFC Lichtervelde.

Dit seizoen heeft Lieze bijna een heel jaar gespeeld bij de PU15 onder leiding van trainer Dirk, die ook de MU16 traint. Lieze heeft zelfs de kans gekregen om dit seizoen een wedstrijd als doelvrouw bij het dameselftal mee te maken. Hoe blikt Lieze terug op haar fantastisch seizoen bij KSV Rumbeke?

"Ik ben blij dat ik voornamelijk met de jongens heb gespeeld, omdat het spel daar meestal sneller is en dergelijke. Toch heb ik ook genoten van het spelen met de meisjes/vrouwen. Het gaf me de kans om ervaring op te doen, aangezien ik voor dit seizoen nog nooit met meisjes had gespeeld. Alles bij elkaar kijk ik zeer tevreden terug op dit seizoen, en de prijs voor beste keepster heeft alleen maar meer vreugde bijgebracht."

Maar wat gaat er om in de gedachten van een ambitieuze jongedame als Lieze, en hoe zij haar toekomst voor zich ziet in de komende jaren.

"Als klein meisje droomde ik er altijd van om deel te nemen aan een EK/WK, en dat is nog steeds mijn doel, ook al lijkt het misschien wat ver weg. Ik zou later misschien ook bij een goede club in het buitenland willen spelen. Maar voor nu focus ik me op elke dag en zie ik hoe alles verloopt."

Het artikel opende met het nieuws dat de meisjes U16 een toernooi speelden bij VV Sparta Ursel, waarbij Lieze de hoofdprijs won. Hoe blikt ze terug op het toernooi en op het feit dat ze tot beste keepster werd uitgeroepen?

"Natuurlijk hadden we een sterk team bij het toernooi, en alles verliep soepel. Het is jammer dat we de finale verloren hebben, maar we hebben absoluut getoond dat we goed kunnen voetballen. Persoonlijk had ik niet verwacht de prijs te winnen, maar ik ben er erg blij mee."

Lieze heeft niet alleen de trofee voor "Beste keepster van het toernooi" gewonnen, maar ze heeft ook een tweede prijs ontvangen: nieuwe keeperhandschoenen van Real.

We wensen Lieze en al onze meisjesteams die dit seizoen hun beste beentje hebben voorgezet veel succes. Ook gaat onze dank uit naar onze sponsor van de meisjesteams "Apotheek Sofie Verhaeghe".

Op zaterdagmiddag 17 augustus 2024 organiseren we een meisjestoernooi voor MU11, MU13 en MU16. Inschrijvingen zijn nog open; voor alle informatie over ons toernooi, klik hier.

Reportage Kurt Maddens - ploegfoto: VV Sparta Ursel