Clicky

KSV Rumbeke brengt woonzorgcentrum Sint-Henricus in de sfeer van voetbal.

Op woensdag 26 juni, een zonnige namiddag, bezochten we met een groep enthousiaste bewoners van ons woonzorgcentrum samen met enkele vrijwilligers, het voetbalveld van KSV Rumbeke voor een spannende Soccer Challenge. Het weer was perfect: de zon scheen helder aan een wolkenloze hemel, wat bijdroeg aan de feestelijke sfeer van het evenement.

Bij onze aankomst werden we hartelijk verwelkomd door de leden van KSV Rumbeke.  De gemoedelijke sfeer en de vriendelijke ontvangst zorgden ervoor dat iedereen zich direct op zijn gemak voelde.  Na een toertje rond het terrein, nestelden de bewoners en vrijwilligers zich onder een tent, versierd met vlaggetjes en in de schaduw, om de spannende wedstrijd te bekijken.

Ondertussen werden we verwend met heerlijke éclairs en kopjes koffie, alsook dan nog eens met verfrissende ijsjes.  Het was een feestelijke traktatie die bijdroeg aan de gezelligheid en het samenzijn.  De gesprekken, het gelach en het enthousiasme van zowel jong als oud maakten het moment bijzonder.

Aan het einde van de Soccer Challenge volgde een ceremonie waarbij de bewoners van ons wzc de kans kregen om medailles uit te reiken aan de trotse spelers van KSV Rumbeke.  Dit gebaar werd met veel waardering ontvangen en zorgde voor een ontroerend einde van een onvergetelijke middag.

De dag was een schitterend voorbeeld van hoe sport, samenzijn en gastvrijheid kunnen bijdragen aan het welzijn van de gemeenschap.  Het bezoek aan KSV Rumbeke heeft niet alleen de banden tussen de generaties versterkt, maar ook onvergetelijke herinneringen gecreëerd voor alle betrokkenen.

Tekst Vicky Devos