Clicky

Het Wandelvoetbal sluit het seizoen af met een mooie derde plaats op het tornooi van Hulst.

Woensdagmorgen 5 juni vertrok een volle bus wandelvoetballers van KSV Rumbeke en SV Moorslede vanaf het Sportpark richting Hulst, Nederland (Zeeland-Nederland).

Om 11 uur, 11u30 en 12 uur staan de eerste 3 wedstrijden van 15’ geprogrammeerd tegen NAC Breda, Spui VV (NL) en Massemen (B).  De eerste wedstrijd toonde een dominant KSVR dat de vele kansen niet benutte, maar finaal toch één maal raak schoot, eindstand 1 – 0.  De tweede wedstrijd toonde een al even dominant KSVR dat vroeg op voorsprong kwam, een knullige tegengoal slikte maar dan de registers open trok om finaal een 4-1 score te noteren.  KSVR dan al zeker van plaats 1 of 2.  De wedstrijd tegen Massemen besliste daarover.  Vrij vroeg kwam Massemen 2-0 voor maar na het tegendoelpunt dwong KSVR een 4-tal kansen af maar wrong ze ook de nek om.  Spijtig verlies maar in de namiddag in de poules van 1 tot 8.

De tegenstrevers, ook allemaal 1stes of 2des uit een andere poule, waren HVV24-2, ADO Den Haag en Seroosterkerke.  HVV24-2 domineerden we en sloten we verdiend met 1-0 af.  De mannen van Den Haag, dat was andere koek, maar eerder in negatieve zin.  Na een vroege 1-0 viel een rode kaart voor een Hagenaar en speelde KSVR de bal rustig rond, ongrijpbaar voor de Hagenaars.  Finaal zetten we de 2-0 op het bord.  KSVR op ramkoers voor een finale plaats.
Seroosterkerke, dat was een ander paar mouwen.  Een goede ploeg, waartegen we de beste kans niet benutten en met een lucky goal kort voor tijd, een finaleplaats uit handen zagen glippen. 1-0 verlies dus en de troostingfinale.

Deze troosting speelden we tegen onze vrienden van Maarkedal.  Terug, een goede ploeg, maar de organisatie stond er, zoals we dat al enkele weken gewoon zijn.  Aan één kans hadden we genoeg om de 1-0 te scoren.  Voor de rest was het pompen of verzuipen en finaal trokken we aan het langste eind.  Dit levert ons dus de derde plaats op 16 ploegen op.  Een mooie beker en dito afsluiter van een rijk gevuld seizoen.  Iedereen nu op zomerstop tot na 15 juli.

Afsluiten deden we in Nederland in schoonheid met een super lekkere BBQ van de sympathieke HVV24 vereniging. Een mooie accommodatie (2 kunstgras-, 3 graspleinen), vriendelijke mensen en een aangenaam lenteweertje. 

Onze vrienden van SV Moorslede verzorgden op hun manier het spektakel en gaan voortaan door het leven als de Engelbewaarders à la polonaise van het Wandelvoetbal.

Tot volgend seizoen !!

Tekst Dirk Maesen