Clicky

Nieuwe lichting U6 trapt seizoen 2023-2024 op gang.

Terwijl voor sommige spelers seizoen 22/23 nog maar net voorbij is trapte onze nieuwe lichting U6’jes het nieuwe seizoen op gang. Waarom start het trainersteam van de U6 zo vroeg aan het nieuwe seizoen hoor ik u denken. Wel daar heeft hoofdtrainer Ann Verdonck een aantal goeie redenen voor.

Waar we vroeger het seizoen in augustus konden starten met een speler of tien bij onze jongste categorie lopen de aanvragen voor startende U6 spelers de laatste jaren steeds vroeger binnen. Zo hebben we meestal tegen het einde van ieder seizoen al meer dan 20 aanvragen binnen van U6’jes die staan te popelen om het volgende seizoen bij KSV Rumbeke te starten.

Bij KSV Rumbeke mogen spelertjes bij de U6 deelnemen aan drie proeftrainingen alvorens ze zich moeten inschrijven. Zo kunnen ze voorzichtig aftasten of ze zich thuis voelen op een voetbalveld. De reguliere trainingen bij onze U6 starten normaal halverwege augustus. Begin september staat dan de eerste wedstrijd op het programma. Hierdoor is er niet veel tijd om spelers drie maal te laten proeven en vervolgens tijdig aangesloten te krijgen voor de eerste wedstrijd. De organisatie van enkele proeftrainingen net na het seizoen zorgt ervoor dat er meer tijd is om alles klaar te krijgen tegen de start van de wedstrijden. Daarnaast is het voor de spelers ook veel aangenamer om kennis te maken met hun nieuwe hobby tijdens de rust van het tussen seizoen. Ze zijn dan immers helemaal alleen op het sportpak. Tijdens de eerste trainingen in de maand augustus is er een veel grotere drukte wat voor sommige kinderen wat overweldigend kan zijn.

Redenen genoeg dus voor trainer Ann om samen met haar team op zaterdag 10 juni een eerste proeftraining te organiseren. Onder een stralende zon kwamen bijna 20 spelers hun kunstjes tonen. Sommigen voelden zich wat onwennig terwijl anderen over het plein liepen alsof ze al jaren voetbalden. Er werden verschillende oefeningen afgewerkt met tussendoor de nodige drankpauzes. En terwijl trainer Ann na de training aan de ouders nog een woordje uitleg gaf over de jeugdopleiding nam de rest van de trainersstaf nog een ploegfoto met de spelertjes. Een zeer geslaagde eerste training. Op zaterdag 24/6 staat de volgende proeftraining op het programma. Spelers van 2018 die zich nog willen aanmelden kunnen een mailtje sturen naar jeugd@svrumbeke.be

Foto's