Clicky

Bijeenkomst op Rumbeke met ploegen uit de streek van KSVR in eerste provinciale.

Naar jaarlijkse traditie die al meer dan 15 jaar bestaat komt KSV Rumbeke een week voor de start van de competitie samen met streekploegen van de reeks waarin ze aantreden.

KFC Meulebeke, KVC Ardooie, SK Westrozebeke en KSK Oostnieuwkerke werden vriendelijk uitgenodigd voor deze samenkomst op zaterdag 26 augustus in de VIP op het Rumbeekse Sportpark. Enkel KSK Oostnieuwkerke was niet op de afspraak.

Meulebeke, Ardooie, KSVR en Westrozebeke waren op de afspraak. Een leuk weerzien met deze toffe ploegen. Bart Wenes, de PR-man van KSVR, opende het woord om met de ploegen een korte terugblik en vooruitblik te schetsen. Gezellig onderonsje met leuke anekdotes werden bovengehaald.

KSVR had ambitie om in derde amateur te blijven, maar het was spannend tot laatste. “Kern was te klein en net niet genoeg kwaliteit en kwantiteit. We speelden met praktisch zelfde kern als we in 2de provinciaal speelden. Finaal beviel de reeks ons wel. Het was een mooie leerschool. Voor komend seizoen is de ambitie om te proberen hoog mogelijk in het klassement te eindigen, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voorbereiding was met ups-and-downs.”

Meulebeke had vorig seizoen een slechte start, weinig punten behaald en deden ze ook een trainerswissel dit was hun redding geweest. “Voor dit seizoen is om vlekkeloos in eerste provinciaal te blijven.“

Ardooie had een rustig seizoen met een jonge kern. “We hadden de eerste periode te pakken. Via eindronde in 2de provinciale zijn we gepromoveerd naar 1ste provinciale. Onze doelstelling is om eerste provinciale te blijven.”

Er is een gezonde rivaliteit tussen Westrozebeke en Oostnieuwkerke. "Tis waarschijnlijk al 25 jaar geleden dat we nog tegen elkaar hebben gespeeld in competitie." Vernamen we van SK Westrozebeke.

Westrozebeke kijkt uit naar dé derby in eerste provinciale tegen Oostnieuwkerke. Ze noemen zichzelf kleine broer tegen grote broer KSK Oostnieuwkerke. Één ding is al zeker: “We zijn een echte vriendenbende, blijven tot de laatste waardoor we overal de kantine afsluiten. Spelers die naar ons komen moeten in het plaatje passen. In het algemeen blijven de spelers lang verbonden aan onze club.”

Algemeen waren ze eens dat de reeks sterker is dan vorig seizoen en vooral dat snel duidelijk zal zijn welke ploegen de linker- en rechterkolom zullen bemannen.

Bart Wenes wierp een blik naar de aanwezige clubs wie ze als kandidaten aan de top in eerste provinciale zien mee te draaien. Unaniem kwamen de volgende clubs naar voren:

Sassport Boezinge, KSV Bredene, KWSC Lauwe, KSV Diksmuide en KSV Rumbeke

Eerste wedstrijd in competitie van Westrozebeke, Meulebeke, Ardooie, KSV Rumbeke en Oostnieuwkerke:

Za 02-09-2023 : Sassport Boezinge – KSK Oostnieuwkerke om 18u45

Za 02-09-2023 : KFC Meulebeke – KFC Varsenare om 19u

Za 02-09-2023 : KSV Rumbeke – Exc. Zedelgem om 19u

Zo 03-09-2023 : SK Westrozebeke – KSV Bredene om 15u

Zo 03-09-2023 : KVC Ardooie - KSV Diksmuide om 15u

Reportage en foto Kurt Maddens