Clicky

Trotse Guillaume en Sven na afloop competitiestart tegen Zedelgem.

Afgelopen zaterdag 2 september 2023, stond de competitiestart op het programma voor KSVR. Na een jaartje 3de amateur mogen we dit seizoen terug aantreden in eerste provinciale.

KSVR nam het heft in handen en won gemakkelijk met 4-0 van Exc. Zedelgem, bij Zedelgem zagen we twee ex-spelers van KSVR terug. N. Behaeghel en Marc Calleeuw (T1) die in het verleden een jaar of 5 met de kleuren van KSVR heeft rondgelopen.

Bij KSVR waren twee van de nieuwe aanwinsten aanzet om de netten te doen trillen op het Rumbeekse Sportpark. Den ancien van KSVR M. Tyvaert kon zelfs de eindcijfers tegen de netten knallen.

Na de stress komt de verlossing.

Guillaume Devacht die ons zelfs vorig jaar nog nekte bij Wervik op Rumbeke met een doelpunt in de slotminuten kon nu met de competitiestart na amper 2 minuten het stadion doen ontploffen. Natuurlijk moesten we Vachtje benaderen om te vragen hoe het voelde om nu te scoren voor KSVR zelf. “Eigenlijk een verlossing, deed me heel veel deugd om een doelpunt te maken. Ik had meteen veel vertrouwen om aan de wedstrijd te beginnen. In het begin had ik wat stress vooral in de opwarming, nieuwe club, eerste competitiewedstrijd, is altijd wel speciaal.. onze wedstrijd hebben we als ploeg volwassen gespeeld met niet veel dom balverlies en bijna niets weg gegeven.”

Steentje bij dragen met 2 doelpunten.

De volgende man kon zelfs twee keer raak schieten tegen Zedelgem, was het nu met zijn rechter of zijn linker, Sven De Rechter stond te blinken op de grasmat. Vorig seizoen speelde hij bij de geburen van SK Roeselare-Daisel. Sven was tevreden na afloop om zijn steentje bij te dragen aan de overwinning. “Ik was heel blij dat de competitie begon. Is altijd iets om naar uit te kijken wanneer het om de knikkers gaat. Belangrijk was voor ons, om met een 1e thuismatch, meteen een goed resultaat neer te zetten. Heel blij om zelf ook mijn steentje bij te dragen aan de ploeg en 2 keer te scoren. “

Je hoort het van Sven en Vachtje ze zijn duidelijk blij met de stap naar Rumbeke en vooral om onze supporters op hun wenken te bedienen.

Mandelderby zondag 10-09-2023 om 15u.

Zondag a.s. 10-09-2023 om 15u staat de Mandelderby op het programma. Zowel Sven en Vachtje zijn unaniem over de verplaatsing naar Oostnieuwkerke.

“Zal zeker geen evidente verplaatsing zijn, maar als we de wedstrijd vanaf het begin geconcentreerd en goed aanpakken, zien we dit wel goed komen.”

Supporters allen op post zondag in Oostnieuwkerke om 15u.

Reportage Kurt Maddens