Clicky

KSV Rumbeke neemt VEO systeem in gebruik om jeugdwerking nog te verbeteren.

Als trainer kan je na een wedstrijd wel vertellen hoe bepaalde spelsituaties tijdens een wedstrijd beter konden opgelost worden maar vaak herinneren spelers zich de situatie niet goed of hadden ze op dat moment onvoldoende overzicht over de situatie.

Zo kan een leermoment verloren gaan. Dankzij ons nieuwe VEO camerasysteem voor videoanalyse kunnen deze situaties na de wedstrijd met de ploeg bekeken worden vanuit de lucht. Zo krijgen spelers een duidelijk overzicht van wat ze zelf deden in een bepaalde situatie en wat de eventueel betere opties waren.

Hoe werkt het systeem:

De VEO camere wordt naast het veld geplaatst op een statief van 7,5m hoog.  Zo wordt een overzichtelijk standpunt bekomen.  De camera beschikt over meerdere lenzen en filmt het volledige veld de hele wedstrijd.  Na de wedstrijd worden de beelden via een wifiverbinding verstuurd naar de servers van VEO. Eens de volledige wedstrijd werd doorgestuurd laat VEO er hun Artificial Intelligence Robots op los. De robots maken van de beelden van het gehele terrein een video waarin de bal en acties worden gevolgd.  Daarnaast herkennen ze bepaalde zaken zoals doelpunten, vrijetrappen, schoten op doel,… en voorzien ze deze van een tag zodat je als trainer de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld alle doelpunten na elkaar af te spelen zonder deze zelf te moeten gaan zoeken.

Dit weekend werd alvast de eerste jeugdwedstrijd opgenomen.  In de met 2-3 gewonnen wedstrijd van onze  PU17 op het veld van Zwevegem Sport werd een mooi collectief doelpunt gescoord.  Kijk en geniet alvast mee.


Het staat vast dat dit systeem een grote meerwaarde zal betekenen voor onze jeugdopleiding maar daarnaast kan het ook  gebruikt worden om beelden te delen met de hele club en z’n supporters.  Een mooi doelpunt grappige fase of blooper u zal er de komende jaren ongetwijfeld van kunnen meegenieten.

Dit weekend werd alvast de eerste jeugdwedstrijd opgenomen.  In de met 2-3 gewonnen wedstrijd van onze  PU17 op het veld van Zwevegem Sport werd een mooi collectief doelpunt gescoord.  Kijk en geniet alvast mee.

Goed om weten:

Een deel van de investering werd bekostigd met de opbrengst van de koekjesverkoop die vorig jaar in oktober gehouden werd. Zo ziet u dat u met uw steun aan onze acties u de jeugdwerking steunt.

Tekst: Tom Verbanck

Foto: Peter Bailliu