Clicky

Ilaya en Léonie wonnen met West Flames U11F tornooi in Valenciennes.

Zaterdag 16 september 2023 mochten Ilaya Demasure en Léonie Baekelandt aantreden met de West Flames U11F ism YLA op een tornooi in Valenciennes. Beide speelsters spelen bij de U10. Voor hen een prachtige deelname om bij deze West Flames te behoren.

West Flames U11F wonnen het tornooi in Valenciennes. Uitslagen en tegenstanders waren al volgt:

WF – IOSC : 3-2

WF – FC Paris : 2-0

WF – Valenciennes : 3-0

WF – Duinkerke : 2-1

Wat een prachtige prestatie voor de West Flames en voor onze twee jonge talentjes Ilaya en Léonie.

Natuurlijk moeten we weten hoe ze naar dit tornooi hebben uitgekeken en hoe ze dit avontuur hebben beleefd.

“Vooraf vonden we het een beetje spannend, maar het was echt een superleuke ervaring. Het is tof om met andere meisjes (die we nog niet kenden) te voetballen tegen andere meisjesteams. We mochten gaan voetballen in Frankrijk, wat ook spannend is. De trainer was ook grappig en lief. We wonnen de 4 wedstrijdjes tegen Lille, Valenciennes, FC Paris en Duinkerke. Het was wel een groter veld en we speelden al met buitenspel, ook al kenden we dat nog niet. De trainer heeft dat nog uitgelegd voor de wedstrijden.”

Als men vraagt aan beide speelsters wat hun favoriete ploeg is, dan zal onze penningmeester Gio6 glunderen, want beide meisjes zegden volmondig “RSC Anderlecht” als hun favoriete ploeg.

Wie zou eigenlijk hun favoriete speler en speelster zijn? Denk dat voor velen duidelijk zal met een kleine tip; kapitein van Red Flames. Inderdaad Tessa Wullaert is voor Léonie en Ilaya hun favoriete speelster. “Zij is mijn idool. Ik vind het een leuk en goede speelster die veel doelpunten maakt voor België en haar team.” Kon Léonie ons nog vertellen. Mbappé zijn voor beide meisjes hun favoriete speler, maar Messi komt ook in het rijtje voor.

Ilaya en Léonie hebben ook dromen als speelster. Wat is hun ultieme droom als speelster?

Léonie: “Profvoetbalster worden en voetballen bij Anderlecht, Barcelona of Manchester City. Hopelijk kan ik ooit eens kampioen spelen of een beker winnen met een ploeg!”

Ilaya: “Ballon D’or winnen”

Ze hebben alvast grote vooruitzichten, maar ondanks we zelf een dameselftal hebben in eerste provinciale waar zouden ze het liefst spelen. Bij KSV Rumbeke of toch bij hun favoriete ploeg?

Ilaya: “Liever in mijn favoriete ploeg spelen, RSCA”

Léonie: “Als ik eerlijk ben, toch liever bij mijn favoriete ploeg. Het is superleuk bij Rumbeke en we leren veel bij met de jongens. Maar ooit moet je naar een meisjesteam en dan droom ik van een grote club.”

We wensen Ilaya en Léonie veel succes in hun voetbalcarrière, is het nu bij KSV Rumbeke of bij hun favoriete ploeg RSCA. De toekomst zal het wel uitwijzen.

Reportage en foto's Kurt Maddens