Clicky

Respectvol omgaan met elkaar en fairplay.

Beste,

Bij de start van dit seizoen lanceert voetbalbond Vlaanderen, in kader van #doedegijdatthuisook, het fairplayklassement. Dit houdt in dat er bij het invullen van de wedstrijdbladen, door de scheidsrechter een score moet gegeven worden over de fairplay van zowel spelers, ouders, trainers, afgevaardigden en supporters. Indien een ploeg het hele jaar meer dan 80% hierop scoort, valt hierbij een certificaat per ploeg te winnen.
https://www.voetbalvlaanderen.be/club/fairplayouder-en-klassement

Vanuit de sociale cel vinden wij een positieve cultuur, respectvol omgaan met elkaar en fairplay zeker belangrijk. Daarom willen we dit extra stimuleren. We willen geregeld acties opzetten om de aandacht hierop te vestigen.

In oktober gaan we op zoek naar de meest respectvolle speler per ploeg. Concreet gaat dit over een vriendelijke begroeting, hand geven aan tegenspeler als je een fout maakt, beleefd zijn, rustig blijven, orde in de kleedkamer, respect voor materiaal, respect voor jezelf,…  De affiche (zie ook de bijlage) zal in het sportpark op meerdere plaatsen zichtbaar zijn. Op het einde van de maand wordt dan de meest respectvolle speler gekozen. De spelers van alle ploegen zullen gehuldigd worden met een prijs op 11/11 voorafgaand aan de match van de A-kern.

Laat ons samen werken aan een positief klimaat! Zo maken we het leuk voor iedereen!

Vanwege de Sociale Cel. (Thomas Dhondt en Nele Vandecasteele)