Clicky

KSV Rumbeke schrijft twee keer geschiedenis op QISH24

Op vrijdag 24 mei werden alle Vlaamse clubs die in het voorbije seizoen een double pass audit tot een goed einde gebracht hadden verwacht op de hoofdzetel van de RBFA in Tubeke voor de QISH24. 

De “Quality In Sports Happening” is een jaarlijks event waarop alle  geauditeerde clubs hun label in ontvangst kunnen nemen. In de ontvangsthal van het bondsgebouw stonden de logo’s van alle aanwezige clubs geprojecteerd op een groot scherm.

Dit jaar stond naast de overhandiging van de labels ook voor de eerste keert de uitreiking van de trofee voor “Meest sociale club van Vlaanderen” op het programma. Dankzij de inzet van onze sociale cel was KSV Rumbeke een van de vier genomineerden voor deze prijs.

Toen de aula stilaan volliep voor de start van de avond werd al snel duidelijk dat de verkiezing van de meest sociale club niet zomaar een varia puntje van de avond ging worden maar door de organisatie gezien werd als een hoogtepunt. De verschillende sprekers zoals de directeur van Voetbal Vlaanderen, CEO van Double pass,.. namen het woord en allemaal spendeerden ze een deel van hun spreektijd aan de nieuwe trofee.

Toen de presentator van de avond, Maarten Vangramberen, de Vlaamse minister van Sport Ben Weyts op het podium riep begonnen de zenuwen bij de aanwezige KSV Rumbeke mensen door het lijf te gieren. Minister Weyts vertelde over hoe het belang van voetbalverenigingen in het gemeenschapsleven hem op het idee brachten om met Voetbal Vlaanderen deze verkiezing te organiseren. En dan was het zover, de enveloppe met de winnaar kwam op het podium en de winnaar werd voorgelezen. KSV Rumbeke mag zich als allereerste club ooit voor 1 seizoen meest sociale club van Vlaanderen noemen. Ann Verdonck en Nele Vandecasteele van de sociale cel mochten op het podium de prijs in ontvangst nemen.

Oh juist en dan was er ook nog de uitreiking van de labels. Je zou het bijna vergeten maar ook daar werd geschiedenis geschreven. Voor de eerste keer in de geschiedenis van onze jeugdopleiding mochten we immers het drie sterren Inter Provinciale label in ontvangst nemen. Na de projectie op het grote scherm konden de clubs de plaat met label afhalen.

De avond leverde niet enkel een aantal nieuwe hoofdstukken in het geschiedenisboek van onze club op. Dankzij sponsor Select mochten we ook een volledig trainingspakket in ontvangst nemen. Langs deze weg wil ik ook de 4 leden van onze sociale cel bedanken voor hun vrijwillige inzet in de club. U ziet ze op de foto hieronder poseren met het ontvangen trainingspakket van Select. Van Links naar Rechts: Nele Vandecasteele, Thomas Dhondt, Bieke Vandermeersch en Ann Verdonck.

Via de link hieronder kan u het artikel over de verkiezing op de website van Voetbal Vlaanderen terugvinden.

https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/west-vlaamse-voetbalclub-ksv-rumbeke-meest-sociale-voetbalclub-van-vlaanderen