Clicky

Definitieve doorbraak voor een tweede Kunstgrasveld.

Vanaf maandag 10 juni 2024 starten de werken om het huidige tweede terrein om te bouwen tot een tweede kunstgrasveld. 

Het eerste kunstgrasveld ligt er sinds september 2018 en heeft al veel diensten bewezen.   Met meer dan 500 leden kan de grote voetbalgroep van KSV Rumbeke een tweede kunstgrasveld goed gebruiken.  Met dit project gestart in het najaar 2019 is het project KGV2 na dik 4 jaar gefinaliseerd.

Het eerste kunstgrasveld is er gekomen door toedoen van Stad Roeselare, dat alle Roeselaarse clubs voorzag van één kunstgrasveld, maar voor een tweede kunstgrasveld is KSV Rumbeke volledig  op zichzelf aangewezen.  Dit betekent dat de financiële kant van het verhaal door de club  in eigen beheer te dragen is.  Finaal leverde de zoektocht naar de nodige middelen een combinatie van 56% overheidssubsidiëring en 44% eigen middelen op.

Die 44% zijn betrokken door de optimalisatie van enkele lopende contracten en door het uitschrijven van een lotenlening op 10 jaar.

Met de aanleg van dit tweede kunstgrasveld geven we de voetbalopleiding van KSV Rumbeke een belangrijke en waardevolle kwaliteitsinjectie, die de verdere uitbouw van de club en zijn ruime voetbalcommunity zeker ten goede komt.

Door de ruimere beschikbaarheid bij regenweer zal het trainings- en wedstrijdschema weinig hinder meer ondervinden.  Enkel bij sneeuw is onbespeelbaarheid een mogelijk risico.  Voor de rest zijn we voor een periode van minstens 10 jaar vertrokken zonder terreinproblemen.  Ook voor de trainers een zegen dat iedereen, jong en oud, straks van één van de twee kunstgraspleinen gebruik kan maken.  De basis voor de verdere uitbouw van een goede jeugdopleiding is meteen gelegd.

De streefdatum voor de oplevering en de finalisatie ligt op 15 september.  Het zal dus even op tanden bijten zijn bij de start van het nieuwe seizoen, maar als je weet wat erna komt, dan neem je dat met de glimlach erbij.

Tot slot, voor wie van nostalgie houdt….de laatste foto’s van ons huidig tweede terrein…