Clicky

Lio en Leonard lopen met de Rode Duivels op in Stuttgart tegen Oekraïne!

Lio Degryse en Leonard Piatybratov beleefden woensdag de dag van hun leven! Samen liepen ze hand in hand met de Rode Duivels het veld op in Stuttgart voor de wedstrijd tegen Oekraïne tijdens EURO 2024.

Als “sociaalste club van Vlaanderen” springen we soms eens in het oog… Dankzij deze mooie award nam de winkelketen Lidl contact op met de club. En van het ene kwam het andere…

Leonard liep als eerste speler het veld op met Kevin De Bruyne. In zijn zog volgde Lio gezwind samen met keeper Koen Casteels.

Symbolischer kan het natuurlijk niet! Leonard sloeg samen met zijn familie 2,5 jaar geleden door de oorlog op de vlucht. Al snel kwam hij in KSV Rumbeke terecht waar hij speelde bij de U8 en U9. Dat hij nu mocht oplopen met de Rode Duivels tegen zijn geboorteland Oekraïne maakt het natuurlijk zeer speciaal voor hem en zijn familie.

Er werd even gevraagd hoe zij die dag beleefd hebben.

Leonard: 

"Ik vond het zeer leuk om het veld op te lopen met De Bruyne. Ik heb kunnen vragen hoe het met hem was. Het was ook zeer speciaal om een hand te kunnen geven aan Zinchenko en Troebin. Ik vond het wel jammer dat Oekraïne pas vierde is geëindigd want ze speelden een goede wedstrijd tegen België."

Lio:

"Ik had nog nooit zo’n mooi en groot stadion gezien. Ik zag alle Rode Duivels van dichtbij en heb veel handshakes kunnen geven aan de spelers. Ik was zeer blij om het veld op te lopen met de Rode Duivels. Het was zeer speciaal om “voor volk, voor vrijheid en voor recht” te mogen meezingen met alle Rode Duivels. Het was een superleuke dag!"

Dmytro, papa van Leonard:

"De beste trip dat ik samen heb gedaan met mijn zoon sinds hij geboren is! 

Het was ongelooflijk!"

Pieter, papa van Lio.

“Kippevel! Once in a lifetime!

Tears of happiness…

En als je dan de Brabanconne hoort en je ziet daar jouw zoon blinken op het veld tussen de Rode Duivels op het EK… tjah, wat kan je nog meer wensen !?

Het maakte ook zeer bijzonder om Leonard naast Lio te zien staan bij de Rode Duivels! Ik ken Leonard als een superleuke jongen met een grote passie voor voetbal. Ik heb bijzonder veel respect voor zijn familie en de manier waarop ze omgaan met die verschrikkelijke oorlog! Ze zijn een perfect voorbeeld van een vlotte en goede integratie!"