Clicky

Ambachtelijk Koffiehuis

Deze week als sponsor in de kijker is het puur genieten met koffie van Het Ambachtelijk Koffiehuis van Beveren-Roeselare. Jullie hebben zeker al gesmaakt en gezien in Rumbeke en hun bord zien hangen rond het kunstgrasveld van KSV Rumbeke. Inderdaad Het Ambachtelijk Koffiehuis is een bordsponsor van KSV Rumbeke en leverancier van Koffie op het Rumbeekse Sportpark.

Het Ambachtelijk Koffiehuis begon in 1927 toen Jerome Blomme de eerste boontjes brandde op de hoek van de Meiboomlaan en de Westlaan in Roeselare. Daar werd de koffie verkocht onder de naam ‘Koffie’s Blomme’. In 1965 nam zijn zoon Raf, samen met zijn vrouw, de branderij over. Tot eind 2001 kon je daar de geur van versgebrande koffie opsnuiven. Vanaf 2002 werd ik, Claudine Farrazijn, de nieuwe uitbaatster. De koffiebranderij werd dan ook verhuisd naar mijn geboortedorp Koolskamp. In de eerste jaren werd ik nog veel geholpen door mijn ma en pa maar eind 2007 kwam Gerda Van Simaeys vast in dienst. Ook daar bleef de tijd niet stilstaan. In maart 2011 namen we onze intrek in een gloednieuw pand in de Kruisboommolenstraat in Beveren-Roeselare.

De koffies van Het Ambachtelijk Koffiehuis worden vandaag nog altijd gebrand op de traditionele manier. Ze houden ons aan het ambachtelijke proces van het branden omdat we weten dat de kwaliteit, smaak en de zachtheid daardoor niet te evenaren is. Onze koffies zijn daarom ook heel licht verteerbaar en zacht voor de maag. Grote stocks gebrande koffie aanhouden, daar hebben wij geen boodschap aan. Wij verkiezen verse koffie en houden daarom onze koffie zolang mogelijk in bonenvorm vooraleer ze gemalen wordt op vraag van de klant. Onze verschillende melanges hebben voor iedere koffieliefhebbers iets in petto. Als je nu houdt van zacht of pittig, kom zeker eens langs en proef een van onze melanges en laat je overtuigen door onze kwaliteit en versheid.

"Wij hebben 4 soorten koffie: Zondagmorgen, super extra, dessert en Mokka. De populairste is onze Zondagmorgen. We hebben ook deca maar daar zijn we niet zo n fan van"

Claudine Farrazijn zaakvoerster van Het Ambachtelijk Koffiehuis

Willen jullie iemand verrassen met lekkere koffie en/of versnaperingen die bij de koffie passen breng dan zeker en vast een bezoek aan Het Ambachtelijk Koffiehuis. 

Openingsuren Het Ambachtelijk Koffiehuis:

maandag en dinsdag van 9u tot 12 u en 13u30 tot 17u30

donderdag en vrijdag van  9 u tot 12u

zaterdag van 9u tot 12u

woensdag en zondag gesloten

Adres:

Kruisboommolenstraat 7 a bus 4, 8800 Beveren-Roeselare

Website:

http://www.hetambachtelijkkoffiehuis.be/

Facebookpagina:

https://www.facebook.com/HetAmbachtelijkKoffiehuis/

Bezoek de website